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LEGISLATIVE DIGEST 
 
 

[Fire Code - Fire Apparatus Access Roads] 
 
Ordinance amending the Fire Code, Chapter 5, Section 503.4, to clarify what does not 
constitute an obstruction of a Fire Apparatus Access Roads. 
 
 

Existing Law 
 
Under the California Fire Code, a fire apparatus access road shall not be obstructed in any 
manner, including the parking of vehicles.  The minimum width for a fire apparatus access 
road is 20 feet with an unobstructed vertical clearance of not less than 13 feet 6 inches. 
 

Amendments to Current Law 
 
This legislation will clarify that an unobstructed sidewalk that does not exceed six inches in 
height will not constitute a per se obstruction of fire apparatus access road. This legislation 
does not affect the authority of the fire code official under state law.  A department may not 
act pursuant to this ordinance in contradiction to the determination of the fire code official.   
 


