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LEGISLATIVE DIGEST

[Planning Code - Terrace Infill for Noncomplying Structure Designated as a Significant
Building in C-3 Zoning District]

Ordinance amending the Planning Code to permit Terrace Infill on a noncomplying
structure that is designated as a Significant Building under Planning Code, Article 11,
and located in a C-3 Zoning District; affirming the Planning Department's determination
under the California Environmental Quality Act; and making findings, including
findings of public necessity, convenience, and welfare under Planning Code, Section
302, and findings of consistency with the General Plan, and the eight priority policies of
Planning Code, Section 101.1.

Existing Law

Existing structures that do not comply with the current restrictions set forth in the Planning
Code generally may not be enlarged or intensified so as to increase any discrepancy, or
create any new discrepancy, at any level of the structure, between existing conditions on the
lot and the required standards for new construction set forth in the Planning Code. Certain
enlargements and intensifications are permitted under certain conditions, as set forth in
Planning Code Section 188.

Amendments to Current Law

The Amendment would amend Planning Code Section 188 to permit Terrace Infill, defined as
floor area or building volume located within an existing terrace that is already framed by no
less than one wall, to be enclosed on a noncomplying structure, where such structure is
designated as a Significant Building under Article 11 of this Code and located in a C-3 Zoning
District. An application for Terrace Infill§ would be considered a Major Alteration under
Section 1111.1 of this Code and would be required to apply for a Permit to Alter. As part of
the Historic Preservation Commission’s consideration of the application, the facts must
establish that the Terrace Infill (1) would not be visible from the primary building frontage,

(2) would not have an adverse impact on any character-defining features of the building, and
(3) would not exceed 1,500 net new square feet per building.
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